Föreningen

Föreningen Teaterveckan bildades i januari 2014, men idén föddes redan sommaren 2013. Syftet bakom föreningen är att bli en inspirerande mötesplats för oss med intresse för musik och teater. Vår vision är att etablera en återkommande teaterfestival i Västra Götaland.

Konceptet är enkelt; teater är jättekul men alla har inte tid att lägga ner ett helt år på en teaterproduktion. Därför ligger huvuddelen av arbetet under en veckas tid; arrangemanget Teaterveckan. En vecka full med kurser, workshops och föreläsningar med kunnigt branschfolk. Du får möjlighet att utvecklas inom teaterarbetet, träffa andra kreativa människor och tillsammans producera en teaterföreställning. Vi har medlemmar från hela Sverige men de flesta är från Västra Götaland.

Initiativtagarna för Teaterveckan har tidigare erfarenhet av teater och musikverksamhet. Vi tror att alla medlemmars samlade kunskap kommer leda till fantastiska föreställningar och det ger oss dessutom chansen att lära oss mycket nytt av varandra. Föreningen Teaterveckan är ideell och alla våra eventuella vinster går in som startkapital för nästa års produktion. Därför är goda samarbeten med lokala föreningar ett viktigt inslag.

Är du intresserad av att hjälpa till på Teaterveckan 2021? Hör av dig till oss på teaterveckan@gmail.se

Du kan betala din medlemsavgift för 2021 (50kr) via swishnummer 123 515 23 35.

Styrelse i föreningen Teaterveckan för 2020:

  • Egil Josefson (ordförande)
  • Daniel Fredh (kassör)
  • Petra Lundgren (ledamot)
  • Sophia Engström (ledamot)
  • Roger Lundberg (ledamot)
  • Markus Frisén (ledamot)
  • Maria Bohm (suppleant)
IMG_0315

De flesta i styrelsen 2019 – efter föreställning vid Hornborgasjön

Styrelse

Några ur styrelsen 2014 – utflykt på Mösseberg