Tidigare år

Teaterveckan 2020

https://www.youtube.com/watch?v=Hz3mSHQ6WlE

Sten sitter och har tråkigt mitt i coronapandemin, ingenting är roligt, ingenting kan man göra. Plötsligt får han besök av Ebbe, en vän från ungdomen. Tillsammans besöker de Gudhems klosterruin där de festade efter studenten. När Ebbe går på toaletten och Sten går ensam genom ruinen tycker han sig se något märkligt skynda förbi, han skyndar efter och… plötsligt hamnar han mitt i medeltiden…

Det här är en filmad version av Teaterveckans uppsättning 2020. Den motvillige nunnen är en kortversion av Den motvilliga nunnan som egentligen skulle ha spelats i Folkets park i Falköping. Med anledning av cornapandemin blev teaterveckan 2020 endast några dagar lång och med färre deltagare än planerat. Vi är stolta över att ändå ha genomfört vår Teatervecka och att på så få dagar åstadkomma en produktion!

Teaterveckan 2019

En futuristisk version av den klassiska 1600-talspjäsen av Shakespeare framfördes av Föreningen Teaterveckan. Handlingen utspelade sig år 2069, en framtid där människan misslyckats med att nå klimatmålen och katastrofen är nu ett faktum. Pjäsen spelades vecka 34, på Hornborga Naturum – i naturreservatet på östra sidan om Hornborgasjön.

Bettan2

Föreställning utspelade sig på den västgötska slätten i mörk framtid. Allt som inte borde hända hade hänt, vatten var en lyx endast de rika har råd med, och östgötar stod med vapen i hand mot västgötar i kampen om den nya världen. Kung Åsa styrde Götland med en stram men rättvis hand. Och mitt i allt detta mötte Katherine Macbeth tre häxor vid Ållebergs änne som bjuder henne en framtid fylld av ära och rikedom…

I rollerna

 • Häxorna (Ingeborg, Viviana, Valborg): Roger Lundberg, Petra Lundgren, Anton Malmrot
 • Kung Åsa (Kung över Götland): Elisabet Frick
 • Prins Robin (Åsas äldste dotter): Åsa Josefson
 • Linnea Grape (hovmästare): Sophia Engström
 • Yosef Frank (Löjtnant i armén): Anton Malmrot
 • Robert Buhungu (General i armén): Markus Nilsson
 • Katherine Macbeth (Jarl av Hällekis, Kapten i Armén): Ida Karolin Johansson
 • Fadime Macduff (Jarl av Tidan): Fanny Bergqvist
 • Madelene Macbeth (Katherines hustru): Linn Strömqvist
 • Minos Lindeman (Portvakt): Maria Bohm
 • Spion: Ellinor Hjärtqvist
 • Marshalk Igor: Viktoria Pappila
 • Mördare (Falken, Duvan, Tranan): Ellinor Hjärtqvist, Rebecca Sjödal, Sophia Kokko
 • Tjänare (Ingegärd, Grimhild): Elli Björnberg, Henrik Sjöberg

Producent: Egil Josefson; Regissörer: Markus Frisén & Daniel Fredh; Regiassistent: Anna Ljungberg; Kostym: Fanny Bergqvist & Johanna Ek Malmrot

bettanduffan

Teaterveckan 2018

Detta år hade vi inte någon större uppsättning. Istället har vi jobbat långsiktigt med att sätta upp en större föreställning i 2019 och med att utveckla föreningens året-runt-verksamhet.

Teaterveckan 2017

Denna Teatervecka genomfördes i samband med stenåldersdagarna på Ekehagens forntidsby! Vi framförde åtta föreställningar av Shakespeares ”Mycket väsen för ingenting” i stenåldersmiljö. Manuset översattes av Markus Frisén, och bearbetades av Fanny Bergqvist, Daniel Fredh och Petra Lundgren.

I rollerna: 

 • Petra Lundgren spelar Berga
 • Johanna Ek Malmrot spelar Pilegga
 • Maria Bohm spelar Gråsida
 • Emma Lidskog spelar Klippa
 • Stefan Andersson spelar Lock & Almfall
 • Siri Bolin spelar Broka & Blåsopp
 • Henrik Johansson spelar Urax
 • Elvira Pettersson spelar Lurva & Umbra

Regissör: Daniel Fredh; Regiassistenter: Petra Lundgren & Emma Lidskog

Affisch liggande_alt

Program Teaterveckan 2016

Improvisationsteater med Ouroborus (Plats: Bildkällan i Falköping)

Ouroboros är en improvisationsteatergrupp från Göteborg som brinner för att stå på scen och underhålla människor. Gruppen består av: Elsa Wald, Tomas Falemo, Maria Larsson, Robin Thorén, Sofia Lorentzon och Michael Jonsson.

12745585_1119736524726928_1095561314761694560_n


Robin Hood (Teater för barn; Plats: Bildkällan i Falköping)

Robin Hood (Teater för barn; Plats: Amfiteatern, Plantis i Falköping; I samband med kommunens familjelördag)

Ett tappert försök till Robin Hood är en komisk pjäs för alla åldrar.
En sagoberättare försöker med hjälp av fyra skådespelare blåsa liv i de gamla legenderna om Robin Hood. Men med fem starka viljor går det inte alltid som planerat….

En lagom lång pjäs med spänning, skratt, arga sheriffer och kanske lite kärlek.

RobinHemsidaSmall2-01-01


Stand-up comedy (Plats: Vilhelmsro Gårdscafé i Falköping)

För andra året i rad arrangerar Teaterveckan Stand-up comedy i Falköping. Vi bjuder in Stand-up-artister från hela Sverige som levererar komik av högsta klass. Häng med oss till Vilhelmsro gårdscafé på en helkväll fylld av skratt! Showen är ca 1,5-2 timmar lång (med paus) och även detta år kommer Viktor Carlsson att leda oss genom kvällen. Drycker och lättare förtäring finns att köpa på plats.

komiker

Tomas Ahlbeck, Martin Hedlund och Fernando som uppträder på Stand-up-kvällen på Vilhelmsro

En av de ståuppkomiker som kommer att uppträda är den kritikerrosade Tomas Ahlbeck. Tomas – som själv har knytningar till Falbygden – har under flera år uppträtt såväl i Sverige som utomlands. Hans kritikerrosade föreställning ”Swedish Oddballs” omnämndes i brittisk media bland “Best international comedians at the Edinburgh Fringe 2014”.

Martin Hedlund är en energifylld komiker som uppträtt på stand up klubbar över hela Sverige de senaste 3 åren. Han blandar historier och imitationer till en fartfylld show som kräver att publiken har säkerhetsbälte! Kör han inte stand up kan ni se honom på Paddanbåtarna i Göteborg.

Fernando är en ny hungrig komiker som älskar att få folk att skratta, han pratar om sin Colombianska bakgrund och sin uppväxt i Värmland där av hans smeknamn ”Den värmländska vargen från Colombia”.

Marcus Johanssons är komikern som med ett snett leende säger det du inte tänker. Hans
ungdomliga svårmod tar sig uttryck i en spröd cynism, framförd med ett sjuårigt barns energi. Lekfullhet med en djupare klangbotten. Tillsammans med killkompisen Fritte Fritzson driver han sedan 2006 humorklubben Oslipat i Malmö. Han har även varit konferencier på Svenska Standupgalan vid ett flertal tillfällen.

14037699_10153867187279639_2013685518_o


Teaterveckan 2015

Teaterveckan 2015 innehöll improvisationsteater, stand-up comedy och pjäsen ”Bellman – skulden på Bruna dörren”. Se några bilder och klipp från årets Teatervecka nedan.

”Oskrivet mord – min sista dag”.

”Prova-på-teater”

”Stand-Up comedy”

Klipp på youtube: Martin Hedlund & Jimmy Södermark


”Bellman – skulden på Bruna dörren”


Teaterveckan 2014

Affisch_Teaterveckan_v3_smallSommaren 2014 framförde Teaterveckan en av William Shakespeares mest kända komedier, En midsommarnattsdröm, i egen översättning och lokal tappning. Pjäsen är känd för sina humoristiska karaktärer, förväxlingar på scenen och snabba replikskiften. Vår spelplats var Gudhems klosterruin strax utanför Falköping. Information om pjäsen, arrangörer m.m. finns att läsa i programmet.

Teaterveckan i media 2014: Västgötatidningar, Skaraborgsbygden, Skaraborgs Allehanda 1, 2, Skaraborgs läns tidning, Vårmagasinet, Skördemagasinet, Shakespearesällskapets tidning, TV 4

Detta bildspel kräver JavaScript.