Macbeth 2069

Teaterveckan 2019 blir vecka 34. Föreställningarna hålls på Hornborga Naturum – i naturreservatet på östra sidan om Hornborgasjön. Vi kommer att repa in huvudparten av föreställningen under den veckan. Dessutom tillkommer ett par rephelger under våren/sommaren.

Roller

Häxorna (Ingeborg, Viviana, Valborg) Tre varelser av osäker och svävande karaktär. Dessa karaktärer har androgyn/genderfluid karaktär.

Kung Åsa (Kung över götaland) Kallas även “Vänerns kung” då hon behärskar samtliga stränder runt sjön. Vill behärska även vätterns strand, och hoppas att hennes son ska bli väster- och östergötars konung. Hetsig och långsint, men rättvis och respekterad för att hålla lag.

Prins Sune (Åsas äldste son) Något lugnare än sin mor, men lika långsint. Drömmer om att bli en mer omsjungen kung än sin mor.

Linnea Grape (hovmästare) En av Kung Åsas äldsta förtrogna. Utsågs till Hovmästare som tack för sin lojalitet. Saknar striden men klarar inte riktigt av att strida längre.

Fadi Yousif (Löjtnant i armén) Kommer in blodig och vittnar om den hårda striden, dyker eventuellt upp även i slutet.

Robert Buhungu (General och Jarl av Grästorp) Övertog Linneas position vid kung Åsas hov när Linnea blev hovmästare. Något av en stridspitt.

Katherine Macbeth (Jarl av Hällekis, Kapten i Armén) Medelålders kvinna som arbetat sig upp genom armén genom flit och duglighet. Befordrades innan senaste kriget till Jarl. Agerar snabbt på slagfältet, annars eftertänksam.

Fadime Macduff (Jarl av Tidan) Katherines vapensyster. De har följts åt i stort sett sedan de var unga. Hon var den mer framåt av de två, ibland glad på gränsen till forcerad.

Madelene Macbeth (Katherines hustru) Älskar Katherine med passion och glöd, men är ärelysten, något som hon faktiskt inte var från början utan växte fram i takt med att Katherine steg i graderna. Hade gärna sett att Katherine stigit än mer och än snabbare.

Minos Lindeman (Portvakt) Knekt i Macbeths vaktstyrka, har oftast nattpasset då han anses lite udda.

Mördare (Falken, Duvan, Tranan) Tre yrkesmördare. Tysta, diskreta, professionella, och ganska dyra.

Tjänare (Ingegärd, Grimhild, Det) Tre tjänare.

 

Ansvarsområden

Producent: Egil Josefson

20190104_164303

Regissörer: Markus Frisén & Daniel Fredh

regi

Regiassistent: Anna Ljungberg

_MG_6538_adj

Kostym: Fanny Bergqvist & Johanna Ek Malmrot

_MG_6540_adj

Medverkan i föreningens verksamhet är ideell.