Möt våra skådisar

Roger galen 3x4

Roger Lundberg

Vem spelar du? 

Jag spelar häxan Ingeborg!

Några tankar om den här versionen av pjäsen Macbeth? 

Den här versionen är väldigt tilltalande då den har en lokal anknytning. Jag tycker om att könsrollerna har försvunnit helt men finns kvar i tal och hur man tilltalar varandra. Miljötemat är oxå en viktig och i högsta grad aktuell.

Beskriv din karaktär? 

Häxan Ingeborg är en blyg, fåfäng och stolt häxa. Hon håller sig gärna lite bakom sina systrar, tills någon kommentar deras utseende, då kliver hon fram och tar plats.

Hur går du in i rollen?

Har inte kommit riktigt dit ännu. Det blir lättare när man har scenkläderna på och börjar repa på allvar.

Varför är du med i Teaterveckan? 

Jag fick tipset att söka av min fru, som lydig make gör man som sin fru säger. Konceptet tilltalande mig, att få spela teater en hel vecka, vem vill inte det.

Har du varit med tidigare, beskriv stämningen i så fall?

Det här blir min första teatervecka.

Har du spelat teater tidigare? 

Jag har spelat en del med Mullsjö amatörteater. Det här blir min första Shakespeare, det ska bli så jävla kul.

Om ja, vad betyder teater för dig?

För mig betyder teater, kamratskap, att få stå på scen, att få möjlighet till att utforska andra personlighetsdrag än sina egna. Teater betyder mycket för mig.

 

 

Ida galen 3x4

Ida Karolin Johansson

Vem spelar du?

Jag spelar Katherine Macbeth!

Några tankar om den här versionen av pjäsen Macbeth? 

En lättsammare version med mycket humor men också mord o spänning i en kommande framtid!

Beskriv din karaktär?

Ärelysten, stenhård ledare som inte skyr några medel att ta sej dit hon vill. Ibland kan hon dock ändå inte hindra att hennes känsliga inre tittar fram.

Hur går du in i rollen?

Jag går alltid in i en roll med dunder och brak…. känner….lever ut…ÄR!  Mina barn kan komma hem från skolan, titta på o säga -Mamma! Vad du ser arg ut! – Jag är Macbeth! Svarar jag! Då går jag runt o tränar repliker i huvudet, det syns!

Varför är du med i Teaterveckan? 

Jag jobbar som skådespelare men har inte stått på scen sedan 2005. Det är så väldigt lätt att gömma sej framför en kamera, där kan man göra hur många omtagningar som helst..Tills det blir rätt…..att stå på en scen är där och då…Det kräver mer…jag kommer förmodligen börja drömma mardrömmar om blackouts när vi kommer närmare premiär! Men jag tyckte att teaterveckan var ett underbart alternativ att ta steget upp på scenen igen! Och få göra det på hemmaplan, jättekul!

Har du varit med tidigare, beskriv stämningen i så fall?

Nej, detta är första gången.

Har du spelat teater tidigare?

Ja, jag har spelat o regisserat teater o revy tidigare men min mesta erfarenhet från skådespeleri är alla mina roller i filmer, musikvideor, reklamfilmer, Tv-serier mm (idakarolinactress.webber.se)

Om ja, vad betyder teater för dig? 

Teater är konstigt nog alltid hjärtat i skådespeleri! Där är det äkta! Och det är bara att slänga sej ut….

 

 

henrik2

Henrik Johansson

Vem spelar du? 

Jag spelar häxan Valborg (tror jag). En av häxorna spelar jag alldeles säkert. 🙂

Några tankar om den här versionen av pjäsen Macbeth?

En jätterolig idé att förlägga handlingen i en inte helt osannolik framtid och samtidigt knyta an till spelplatsen för att göra berättelsen ännu mer unik och personlig. Jag tror att publiken kommer känna sig träffade av domedagsscenariot.

Beskriv din karaktär? 

Valborg är en av de tre häxorna som typ kastar en förbannelse över Macbeth, eller något (?). Jag föreställer mig att Valborg är excentrisk, med en intensiv blick och långa gungande rörelser.

Hur går du in i rollen?

Jag äter häxvrål och tovar/rakar av mig håret.

Varför är du med i Teaterveckan? 

Teaterveckan är ett sätt för mig att få utlopp för min inneboende teaterapa och min skaparlust. Det har blivit lite av en tradition och en riktigt rolig vecka att se fram emot varje sommar. Sen så är det fantastiskt roligt att umgås och leka med ett härligt gäng teatermänniskor en hel vecka.

Har du varit med tidigare, beskriv stämningen i så fall?

Ja, jag har varit med sen starten och varje år sen dess. Stämningen under Teaterveckan är speciell. Alla har så mycket att öva på och förbereda så ofta är man väldigt fokuserad. Det är väldigt roligt samtidigt som det kan vara lite nervöst. Jag blir alltid så glatt överraskad av att det går att hinna med så mycket på en vecka. Stämningen är också lekfull och det är alltid något roligt som händer trots att alla är koncentrerade på att prestera sitt allra bästa på scen.

Har du spelat teater tidigare? 

Ja, jag var med i spexföreningar när jag studerade i Lund och har gjort en del roliga karaktärer. Jag trivs dock lika bra bakom scen som i strålkastarljuset. Det finns alltid något roligt att göra eller lära sig.

Om ja, vad betyder teater för dig? 

Teater för mig betyder gemenskap, att skapa något stort tillsammans. Teater betyder också närvaro, nerv, inlevelse och upplevelse.